Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalarak geçinemeyen kafe-bar ve turizm çalışanları pek çok şehirde sokaklara çıktı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalarak geçinemeyen kafe-bar ve turizm çalışanları pek çok şehirde sokaklara çıktı. İstanbul, Samsun, Ankara, Bursa ve Antalya'dan seslenen kafe-bar ve turizm çalışanları, "Geçinemiyoruz, tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın" talebinde bulundu.

EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMİYORLAR

Restoranların, kafelerin, barların ve meyhanelerin koronavirüs salgını nedeniyle kapatılmasının ardından işsiz kalan ve devletten de destek alamayan kafe-bar ve turizm çalışanları evlerine ekmek götüremiyor. Hizmet sektörü emekçilerinin büyük çoğunluğu kayıt dışı çalıştıklarından kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamıyor.

"AİLELERİYLE BİRLİKTE 5 MİLYON İNSAN AÇLIĞA VE YOKLUĞA MAHKUM"

Ankara'da Kızılay Sakarya Caddes' inde yapılması planlanan basın açıklaması, polis engeli sebebiyle Ulus Meydanında yapıldı. Açıklamada, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 73 bin kahvehane, 43 bin lokanta, 22 bin çay bahçesi, 16 bin meyhane, 14 bin kafe, 5 bin bar, 4 bin oyun salonu, 4 bin aperatif büfe olmak üzere 180 bin iş yeri kapalı. Bu işletmelerin her birinde 5 kişi çalışsa bir milyon insan ediyor, aileleriyle birlikte 5 milyon insan açlığa, yokluğa mahkum" ifadeleri kullanıldı. https://twitter.com/KafeBarAnkara/status/1353678125968797697?s=20 Açıklanan eylem saatleri ve yerleri:
  • İstanbul, saat 16.00 - Kadıköy Süreyya Operası
  • Ankara, saat 14.00 - Sakarya Caddesi
  • Samsun, saat 16.00 Çiftlik Süleymaniye Geçidi
  • Antalya, saat 14.00 - Eğitim-Sen önü
  • Bursa, saat 13.00 - Karya Yaşam Alanı, Uğur Mumcu Bulvarı