BTS üyeleri, 'sürgünlere' karşı İzmir’den Ankara’ya doğru yürüyüş başlattı. Yürüyüş öncesi konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, “Baskılara boyun eğmeyeceğiz. Biat etmeyeceğiz" dedi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’na (BTS) İzmir Şubesi, TCDD Genel Müdürlüğü’nün sürgün kararını geri çekmesi için Ankara’ya yürüyüş başlattı. BTS üyeleri yürüyüşün startını Alsancak Gar önünde yaptığı açıklamayla verdi. MA'nın haberine göre KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen’in de katıldığı açıklamada, “Sürgünlere karşı yürüyoruz” yazılı pankartı taşındı ve “Korkmuyoruz susmuyoruz itaat etmiyoruz”, “Sürgünler bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

"BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, emekçilerin meslek özlük haklarına ve sendikal haklarına sahip çıkmak için burada olduklarını söyledi. “Arkadaşlarımız sürgün ediliyor çünkü özelleştirmelerle, esnek güvencesiz çalıştırmayla halkın ulaşım hakkının nasıl engellemeye çalıştıklarını bir bir ortaya koydular” diyen Gezen, kamu gücünü kullananların, siyasi iktidarın aslı sorumluluğunu ortaya koyduğunu belirtti. Bu yüzden hedef alındıklarını belirten Gezen, “Meslek odalarına, barolara müdahale ederek yapmak istedikleri şey onların dışında ses duyulmasın tek ses, tek millet anlayışı. Biz farklılıklarımızla bir arada barış içinde yaşamak istiyoruz. Biz emekçilerin haklarının gaspına karşı çıkıyoruz. Bugün yaşanan anti demokratik uygulamalarla, sürgünlerle sendika hakkı engellenmeye çalışıyor. Biz bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Biat eden memur anlayışına uymadık, uymayacağız” diye konuştu.

EMEKÇİLER YOLA ÇIKTI

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol ise sendika olarak bugüne kadar demiryollarının geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yaptıklarını, tren kazalarında sorumlularının hesap vermeye çağırdıklarını bu nedenle hedef alındıklarını söyledi. Sürgün kararı geri çekilinceye kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Akyol, 4 Haziran’da Ankara’da olacaklarını ifade etti.