Sakarya'da 3 hafta önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçiler KESK tarafından ziyaret edildi. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, "Irkçılara karşı mücadele edersek faşizmi geriletebiliriz" dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sendika üyesi, Sakarya'da 4 Eylül’de ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçileri ziyaret etti. Sendika üyeleri, Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Kelekê (Yücebağ) kırsal mahallesinde işçiler tarafından karşılandı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre heyet, ziyaret sırasında işçiler ve aileleriyle sohbet ederek, yaşadıklarını dinledi. İşçilerin yakınları, mahallelerinin 7 Eylül'de koronavirüs (Kovid-19) gerekçesiyle karantina altına alınmasına tepki gösterdi. Yurttaşlardan İbrahim Demir, "Eğer ırkçılık olmasaydı vekillerimizin gelmesini neden engellediler” diye sordu. Sonrasında sendika üyeleri ile işçiler birlikte açıklama yaptı.

"KÜRT HALKINA YÖNELİK SALDIRILAR YOĞUNLAŞTI"

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, iktidar tarafından yürütülen politikalar sonucu hem Kürt halkına hem de mültecilere dönük saldırıları yoğunlaştırdığına dikkati çekti. Kürt işçilerin her yıl benzer saldırılarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Bozgeyik, “Çok kötü yaşam koşullarında hijyenik olmayan ortamlarda barınmak zorunda kalan ve yaşamlarını sürdürebilmek için ucuz iş gücü olarak görülen mevsimlik tarım işçileri, bir de gittikleri yerlerde faşist, ırkçı ve milliyetçi saldırılarla karşı karşıya kalmaktadırlar" dedi. AKP-MHP bloğunun ötekileştirici ve milliyetçi söylemlerinden kaynaklı yurttaşların şiddete maruz kaldığını söyleyen Bozgeyik, "Devletin çıkarmış olduğu cezasızlık yasaları ile bu saldırıları yapan faşistler ve gericilerin ifadeleri alınarak salıverildiğini biliyoruz. Saldırıya uğrayan herkes ile dayanışma içinde olacağız. Eğer birlikte bu gericilere ve ırkçılara karşı mücadele edersek bu faşizmi geriletebiliriz” diye konuştu.