KESK Adana Şubeler Platformu, artan vaka sayılarına dikkat çekerek valiliğin koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarda esnek çalışma uygulamasına geçmesini istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Pandemiden korunmaya yönelik alınan ve alınması gereken tedbirlerin öneminin her geçen gün arttığına değinen Platform Dönem Sözcüsü ve BES Adana Şubesi Başkanı Fatma Sarıoğuz Güney, 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan “Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler” konulu genelgeye değinerek, esnek çalışma konusunda yetkili makamının valilikler olduğunu söyledi.

“DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMA TATİL DEĞİL”

İşyerlerinde sürekli vaka haberlerinin geldiğini, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Güney, "Vakalara karşı, hasta ve hastayla yakın temaslılar karantinaya alınmakta ancak bu önlemler yetersiz kalmaktadır. Bilinmesini isteriz ki; salgınla mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarındaki dönüşümlü çalışma, bir tatil/dinlenme uygulaması değildir. Salgın riskini azaltmanın, personelin sağlığını korumanın ve kamu hizmetlerinde sürekliliği sağlamanın gereklerinden biridir. Aksi durumda hizmet birimlerinin, müdürlüklerin, şubelerin tamamen kapatılması gündeme gelecek, kamu hizmetleri kesintiye uğrayacak, kamu düzeni daha büyük risklerle karşılaşacaktır" uyarısında bulundu.

“FATURALARDA İNDİRİME GİDİLMELİ”

"Sosyal Devlet olmanın gerekleri hayata geçirilmeli, temel tüketim maddelerinde, elektrik-su-doğalgaz faturalarında indirime gidilmeli, özel sektör çalışanları için ekonomik kayıpları olmayacak şekilde esnek çalışma modelleri uygulanmalıdır" diyen Güney, Adana Valiliği'nin esnek çalışma modeline geçmesi gerektiğini çağrısında bulundu.