Ankara dönüşü geçirdikleri kazada yaşamlarını yitiren Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve işçi önderi Ali Faik İnter için Soma'daki sendika binası önünde tören düzenlendi.

Haber: Esra Tokat-Fatoş Erdoğan Yıllardır tazminatlarını alamayan Somalı maden işçilerinin haklarını talep etmek için gittikleri Ankara'dan dönüş yolunda geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve işçi önderi Ali Faik İnter için sendika önünde tören düzenlendi. Bağımsız Maden İş Sendikası'nın çağrısıyla Soma'da bulunan sendika genel merkezi önünde düzenlenecek törene şehir dışından da çok sayıda sendika ve siyasi parti temsilcileri ile üyeleri katıldı. Sendika binası önünden Madenci Anıtı'na doğru gerçekleştirilen yürüyüşte "Tahir Çetin ve Ali Faik İnter ölümsüzdür" sloganları atıldı. Törene katılan isimler ve kurumlar şöyle: HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm, DİSK Dev Yapı-İş, LİMTER-İŞ, İnşaat-İş, Umut-Sen, Dev Tekstil-İş, TOMİS, DGD-SEN sendika ve üyeleri, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Halkevleri, Devrim Hareketi, ESP, Soma Davası avukatları, Sosyal Halklar Derneği, DİSK, Genel-İş, TÖP, TKP, TMMOB, SOL Parti, Eğitim-Sen, KESK, DİSK Birleşik Metal-İş, DİSK Basın-İş.

"TAHİR BAŞKAN BU ACIMASIZ SİSTEM, ACIMASIZ REJİM YÜZÜNDEN ÖLDÜ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, törende yaptığı konuşmada Tahir Çetin ile son görüşmesini anlattı ve şu ifadeleri kullandı: "Onlara kalabalık cenazeler yapmak marifet değil. Önemli olan onlarla hep birlikte mücadele etmek. Ali faik ve Tahir çetin 45 değil de 1000 kişi yürüseydi bugün bu cenaze olmayacaktı. Tarafınız sizin gibi yoksul emekçinin tabutunun arkasında yürümek olmaz. Yan yana yürümemiz gerek."

"SORUMLULAR ANKARA'DA ÖNLERİNE BARİKAT KURANLARDIR"

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Tahir Çetin ve Ali Faik İnter için Soma'da düzenlenen törende işçilere yönelik baskılara dikkat çekti. Piroğlu, "Tahir Başkanı bugün burada anıyorsak bunun sorumlusu; Ankara'da önlerine barikat kuranlardır" diye konuştu.

"MÜCADELEYİ YÜKSELTEREK ANILARINI YAŞATACAĞIZ"

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Sekreteri Kamil Kartal ise, şöyle konuştu: "Bu devlet kendi çocukları için mücadele edenleri ezerek mahkum ediyor. Bütün bunlara karşı, bu siyasi iktidarı tarihin çöplüğüne göndererek hesap soracağız. Tahir ve Ali Faik'in anılarını ise mücadelemizde yaşatacağız." Tahir Çetin’in cenazesi memleketi İzmir'e getirildi. Çetin, Kınık Cemevi'ndeki cenaze töreninin ardından Arapseki köyünde defnedildi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1413774818768531457