Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Görevde Yükselme Yoluyla Atama”lara ilişkin taban puanı 76,33 olarak belirlenmesine ilişkin uygulamayı Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Bakan Ziya Selçuk’a, “Görevde yükselme tercih puanı neden 76,33 olarak belirlenmiştir?” sorusunu yöneltti.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Görevde Yükselme Yoluyla Atama”lara ilişkin taban puanı 76,33 olarak belirlenmesine ilişkin uygulamayı TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Kaya verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “Görevde yükselme tercih puanı neden 76,33 olarak belirlenmiştir?” diye sordu. “Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 Aralık 2020 tarihinde yayınladığı ‘Görevde Yükselme Yoluyla Atama Duyurusu’nda taban puan 76,33 olarak belirlemiştir. Yeni uygulamada, taban puanı 76,33’ün altında olanlar başvuru yapamayacaktır” diyen Kaya, “Aday öğretmenlerin yoğun olarak 70 ve üzeri puan alanlara tercih hakkı verilmesi talebinin dikkate alınmayarak, tercih puanının 76,33 olarak belirlenmesi tepkiyle karşılanmıştır" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLERİN ALT LİMİT TALEBİ NEDEN DİKKATE ALINMADI?"

Soru önergesinde, “Ayrıca tercih hakkı puanının 76,33 gibi küsuratlı bir rakam olması, bazı kişilerin puanları dikkate alınarak alt limitin belirlendiği kuşkusu yaratmıştır” ifadelerine yer veren Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları sordu: *Görevde yükselme tercih puanı neden 76,33 olarak belirlenmiştir? *Öğretmenlerimizin yoğun olarak tercih hakkının alt limitinin 70 puan olması talebi neden dikkate alınmamıştır? *Daha önceki yıllarda da 76,33 vb. küsuratlı taban puan limitleri belirlenmiş midir? *76,33 tercih puanı bazı kişilerin puanları dikkate alınarak mı belirlenmiştir?