Sendika üyesi oldukları için tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne zorlanan Systemair HSK, Özer Elektrik ile Baldur işçilerinin dün Ankara’ya başlattıkları yürüyüşüne polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan işçiler, "Ankara duy sesimizi bu gelen işçinin ayak sesleri" sloganıyla yeniden yürüyüş başlattı.

Sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçiler polis tarafından dün engellendi. Sendikanın Gebze 1 No’lu şubesi önünde bulunan işçiler, sendika yöneticileri, desteğe gelen diğer sendikaların ve siyasi partilerin üye ve yöneticileri gözaltına alındı. Toplamda 99 kişinin gözaltına alındı. Gece saatlerinde serbest bırakılan işçiler bugün tekrardan aynı yerde toplanarak yürüyüşü yeniden başlattı.

"ANKARA DUY SESİMİZİ BU GELEN İŞÇİNİN AYAK SESLERİ"

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, “Ankara duy sesimizi bu gelen işçinin ayak sesleri” sloganıyla yeniden yürüyüş başlattı. “Sendikalaşma hakkı istiyoruz” pankartı açan işçilerin açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da katıldı.

"ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK"

Burada konuşan Çerkezoğlu, "Bu topraklarda eşitliğin, adaletin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin olduğu, demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir emeğin Türkiye’sinin mücadelesini hep birlikte omuz omuza büyütmeye kararlı olduğumuzu buradan bir kere daha söylüyoruz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından işçiler, “Ankara duy sesimizi bu gelen işçinin ayak sesleri” ve “Zafer direnin emekçinin olacak” sloganları ve dövizlerle Ankara’ya gitmek için yola çıktı. NE OLMUŞTU? Sendika üyesi oldukları için tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne zorlanan Systemair HSK, Özer Elektrik ile Baldur işçilerinin Ankara’ya başlattığı yürüyüşe polis müdahale etti. Toplam 99 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.