Sendika üyesi oldukları için işlerine son verilen metal işçileri engellemelere rağmen Ankara'ya gelerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.

Çorum’da Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş Fabrikası’nda çalışırken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası’na (Birleşik Metal-İş) üye oldukları için işlerine son verilen işçiler engellemelere rağmen Ankara’da. Eylemlerinin 43’üncü gününde Çorum’da yapılan yürüyüş sonrası içinde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun olduğu işçilerin Ankara’ya yolculukları sık sık Genel Bilgi Taraması (GBT) ile engellenmek istendi.

BAKANLIK YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tüm engellemelere rağmen Ankara’ya otobüslerle giren DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, sendikanın şube yöneticileri ve işçilerden oluşan bir heyet, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Görüşmesi sonrasında Birleşik Metal-İş Anadolu Şubesinde yapılan bilgilendirme ve değerlendirme sonrası işçilerin Çorum’a geri döneceği öğrenildi. Birleşik Metal-İş sendikası resmi twitter hesabından “Tüm engellemelere rağmen, #Ekmekçioğulları işçileri olarak #Çorum’dan #Ankara’ya geldik. #ÇalışmaBakanlığı ile görüşmemizi yaptık ve geri dönüyoruz” mesajı paylaşıldı.