Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, 2013 yılından bu yana tazminatlarını almak için mücadele eden 2 bin 92 Somalı madencinin alacaklarının hesaplarına yattığını, diğer madencilerin ödemeleri için ise takipte olduklarını duyurdu.

Manisa’nın Soma ilçesinde 2013 yılından bu yana Uyar Madencilik tarafından tazminatları ödenmeyen madencilerden 2 bin 92'sine bugün ödemeleri yapıldı. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaparak 2 bin 92 madencinin tazminat hakkının banka hesaplarına yattığını duyurdu.

"DİĞER ARKADAŞLARIMIZIN ALACAKLARI İÇİN TAKİPTEYİZ"

Somalı maden işçilerinin hak ve alacaklarına dair yaşanan gelişmeyi değerlendiren Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, şu ifadeleri kullandı: "2 yıldır vermiş olduğumuz mücadele sonucunda 2092 madencimizin tazminat alacakları hesaplarına yatmıştır, diğer madenci arkadaşlarımızın alacakları da en kısa sürede hesaplarına yatırılması için takipteyiz. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ederiz." https://twitter.com/bagimsizmadenis/status/1352347119441612801