Müzik emekçileri, DİSK’e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası çatısı altında toplanarak sendika kuruyor.

Antalya’da Gazete Grafiti muhabirine konuşan Müzik Emekçileri Sendikası Başkanı Hasan Kal, müzisyenlerin yaşadığı sorunları dile getirerek, örgütlenilmesi gerektiğini ve haklarımız güvencemiz olması açısından sendikalaşmaları gerektiğini söyledi.

HASAN KAL: BİR ÇOK MÜZİSYENİN SOSYAL HAKLARI YOK

Verdiği röportajda müzisyenlerin yaşadığı sorunlarını dile getiren Kal, “Yıllardan beri hayatlarını bununla devam ettiren müzisyenlerin sosyal hakları bile yok. Sosyal güvenlik kayıtlarında müzisyenler komi, garson vb kayıtlarla gösteriliyor. Tarih boyunca müzisyenleri temsil ettiğini iddia eden bir çok dernek ve sivil toplum kuruluşu oluşturuldu fakat, bu dernekler amacı dışına çıkarak faaliyetlerini sürdürdü. Bizlerde bu hak mücadelesi içerisinde bunu bir zorunluluk bilinciyle taşıyarak 1 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

"İŞ GÜVENLİĞİMİZ YOK"

Sorunlarının bir tanesini, iş güvenliği olarak nitelendiren Kal, “Sahnede sırf istediği parça çalınmadığı için veya çalışılan ortamda 2 farklı kişinin kavgası sounucu arada kalan ve öldürülen bir çok arkadaşımız var. Bundan kaynaklı sendika bu anlamda ihtiyaç.” Diyerek sendikanın zorunluluğunun altını çizdi.

"TÜM MÜZİSYENLERİ SENDİKAMIZI SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Röpotraj sonunda müzisyenlere çağrı yapan Hasan Kal, “ Müzisyenler olarak sorunlarımız ortak ve bu sorunlarımızı çözebileceğimiz platform ise sendikadır. Bundan kaynaklı ülkemizde yaşayan tüm müzisyenleri, Müzik Emekçileri Sendikası’nı sahiplenmeye ve hak mücadelemizde omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum” dedi. Kaynak: Gazete Grafiti