Brezilya'da bir Carrefour çalışanının mesai saatlerinde ölmesinin ardından mağazanın açık kalması adına çalışanın cansız bedeni yerde bırakılıp üzeri şemsiyelerle ve kartonlarla kapatıldı.

Brezilya'da bir mağaza çalışanı mesai saatlerinde hayatını kaybetti. Mağaza, çalışmayı durdurmamak için hayatını kaybeden işçinin üzerini şemsiyelerle örttü.

CARREFOUR ÖZÜR DİLEDİ

Brezilya'nın Recife kentindeki Carrefour mağazasında 59 yaşındaki satış müdürü Manoel Moisés Cavalcante, kalp krizi geçirdi. İlk yardım yapıldı ancak kurtarılamadı. Mağazayı hemen kapatmak yerine, personel müşterileri karşılamaya devam etmeye zorlandı ve Cavalcante'nin vücudu üç şemsiye ve birkaç karton kutu ile kapatıldı. Ülkenin en büyük perakende zincirlerinden biri olan Carrefour, olayın fotoğraflarının internette yayılması üzerine özür dilemek zorunda kaldı. Yapılan açıklamada, işlemin "saygısız" olduğunu kabul eden Carrefour, ancak "cansız bedeni yerinden çıkarmayarak yönergelerin takip edildiğini" öne sürdü. Şirket, mağazanın zorunlu olarak kapatılması da dahil olmak üzere yönergeleri güncellediğini ve "bunun gibi nadir durumları", "daha fazla hassasiyet ve saygıyla" ele almayı amaçladığını ileri sürdü.