Öz Sağlık-İş Sendikası, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sosyal hizmet personeli ve bakım annelerinin çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etti.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan sosyal hizmet personeli ve bakım anneleri için en büyük Anneler Günü hediyesinin, çalışma koşullarının bir an önce düzeltilmesi olacağını belirtti. Öz Sağlık-İş bakım annelerinin Anneler Günü'nü kutlamak ve sorunlarına dikkat çekmek için bir de kısa film hazırladı. Sert, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda kalan kimsesiz çocuklar ve yaşlılara bakmakla yükümlü sosyal hizmet personeli ve bakım annelerinin Anneler Günü'ne buruk girdiğini belirtti. Sert, özellikle salgın sürecinde canları pahasına devletin emaneti kimsesiz çocuklar ile yaşlıların her türlü bakımını yapan bakım annelerinin, ağır çalışma koşullarından dolayı kendi evlatlarını göremediğini söyledi.

PANDEMİ SÜRECİ AĞIRLAŞTIRDI

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özellikle pandemi sürecinde giderek ağırlaşan çalışma koşulları, 696 sayılı KHK ile atananların tayin ve becayiş hakları olmadığı için bozulan aile bütünlükleri, emeklilik haklarında yaşadıkları eşitsizlik ve benzeri birçok sorun hem bütünüyle sosyal hizmet işçisinin hem de binlerce bakım annesinin ortak problemi olarak çözüm beklemektedir.”