CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, "Genel Sağlık Sigortasını ödeyemediği için sağlık hizmetlerinden faydalanamayan, hastanelere gidince para ödemek zorunda kalan vatandaşların sorunlarını kamuoyu gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, "Genel Sağlık Sigortasını ödeyemediği için sağlık hizmetlerinden faydalanamayan, hastanelere gidince para ödemek zorunda kalan vatandaşların sorunlarını kamuoyu gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Hani hastaneler herkese açık ve ücretsizdi. Pandemi döneminde bile sigorta pirimini ödeyemen vatandaştan para isteniyor” dedi.

"EYT’LİLERE HASTANELERİ AÇIN"

Orhan Sümer, “Genel Sağlık Sigortasını ödeyemeyen milyonlarca vatandaşımız var. Büyük bir çoğunluğunu EYT’lilerin oluşturduğu vatandaşlarımıza en azın pandemi döneminde hastanelerin kapıları açılmalı, vatandaş hastaneye gittiğinde para ödemek zorunda kalmamalı. Tüm siyasi partilerin seçim öncesi söz verdiği, ancak iktidarın görmezden geldiği EYT mağduru vatandaşlarımıza en azından bu ayrıcalık sağlanmalı” dedi.

60 GÜNDEN FAZLA GSS PRİM BORCU OLANA HASTANELER PARALI

Orhan Sümer, “Daha önce bir düzenleme yapılmıştı. Ancak bu süre 31 Aralık’ta sona erdi. Süre bitince de Ağustos 2020 öncesine ait kesinleşmiş tüm prim borçları otomatik olarak yeniden yapılandırıldı; ancak sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için koşul getirildi. Buna göre, borcunu yapılandıranlardan ancak ilk taksiti ödeyenler ve cari dönemde 60 günden fazla borçları olmayanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek. Yani 60 günden fazla borcunuz varsa hastaneler paralı. Bu duruma mutlaka çözüm üretilmesi gerekiyor” dedi.

"EVE GİREN BİR EMEKLİ MAAŞI GELİR SAYILIYOR"

Orhan Sümer, “Vatandaşlarımız gerçekten çok zor durumda. Geçim derdi ve ekonomik kriz her geçen gün etkisini arttırıyor. Bununla birlikte en temel ihtiyaç olan sağlık hizmetlerinde milletin cebinden ekstradan çıkacak her bir kuruş külfet haline geliyor. SGK sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için gelir testi istiyor. Ancak öyle durumlar var ki bazen bir babanın emekli maaşı dahi hane geliri kabul edilip, evde yaşayan diğer kişiler hastanelerden ücretsiz faylanamıyor. Bu ayıp 21. Yüzyıl Türkiye’sine yakışmıyor” dedi.