Pandemide destek alamayan ve geçinemedikleri için yaşamlarına son veren müzisyenler için eylem yapan müzisyen gözaltına alındı.

Batman Valiliği önünde 'Pandemide 102 müzisyen intihar etti' yazılı pankartla tek kişilik eylem yapan müzisyen İbrahim Ethem Tüzer, gözaltına alındı. Tüzer, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Pandemi tedbirleri gerekçesiyle bir yılı aşkın süredir çalışamayan ve iktidardan gerekli desteği alamayan müzisyenlerin intihar etmesine dikkat çekmek için Batman Valiliği önünde tek kişilik eylem yapan müzisyen Tüzer, gözaltına alındı.

"KEYFİ YÖNETİLEN SALGIN YÜZÜNDEN 102 MÜZİSYEN İNTİHAR ETTİ"

Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Tüzer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada eyleminin bireysel bir protesto olduğunu vurgulayarak, "Keyfi yönetilen salgın yüzünden 102 müzisyen intihar etti" dedi. Alınmayan önlemler, çözümden uzak yaklaşımlar ve keyfi yasaklamalara dikkat çeken Tüzer, "Hayatını kaybeden tüm sanatkâr ve esnaf arkadaşlarımızın intihar sebebi; keyfi yasaklamalar ve yönetilemeyen pandemi sürecidir" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/iboisibo/status/1394327214683009026?s=20