Rusya'nın Amur bölgesinde Rönesans Holding'e ait olan şantiyede çalışan ve salgında eksik yatan maaşları için eylem başlatan işçiler şiddet uygulanarak gözaltına alındı.

Rusya’nın Amur bölgesinde Endüstri Şantiyesinde, Türkiye’de şehir hastaneleri ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı da yapan şirketler arasında olan Rönesans firmasının inşaatında çalışan işçiler, Covid-19 nedeniyle karantinada kaldıkları sürelerin ücretlerinin ödeneceği sözünün verilip, sonrasında ödenmediği için eyleme başladı. İnşaat- İş Sendikası'nın yaptığı paylaşımlara göre, anlaşma sağlanarak eylem sona erdikten sonra ise işçiler, Rus Amonlar tarafından gözaltına alındılar. Amonlar'ın Rus devleti başkanı Putin’e bağlı olarak hareket ettikleri biliniyor. https://twitter.com/insaatsendika/status/1286011240242913281?s=20

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın 17 Temmuz'da yaptığı habere göre, Rusya’nın Amur bölgesinde Rönesans Holding’in ana yüklenicisi olduğu Doğal Gaz İşletme Tesisi Şantiyesi’nde binlerce Özbek işçi, maaşlarını eksik aldıkları gerekçesiyle iş bırakarak, eylem yaptı. Araçları deviren eylem yapan Özbek işçiler, Özbek ve Türk işçiler arasından ayrım yapıldığını belirtirken, şantiyede bulunan ve Rusya’nın farklı şehirlerine gitmek zorunda kalan bin 500’e yakın Türk işçi ise Türkiye’ye dönmek istiyor.