Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık çalışanları ve sağlık meslek örgütleri, ek ödemelerdeki kesintilere karşı 22 Haziran'da düzenleyecekleri basın açıklamasına çağrı yaptı, taleplerini yineledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık-Sen, Eğitim-Sen 3 No'lu şube, İzmir Tabip Odası, Türk Hemşireler Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Tez Koop-İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, 22 Haziran Pazartesi günü saat 12.30’da Zeytin Kafe yanında yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı.

"EK ÖDEMELERDEKİ KESİNTİLERİ KABUL ETMİYORUZ"

Geçen hafta da ek ödemelerde yapılan kesintilere karşı bir araya gelen Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi sağlık çalışanları, kazanılmış hakları olan ek ödemelerdeki kesinti yapılmasını kabul etmediklerini ifade eden sağlık çalışanları, "Tasarruf yapılması gerektiğinde ilk yapılan sağlık çalışanlarının ücretlerinde kesintiye gitmek. 4D'li personelden yapılan kesintileri, radyoloji çalışanlarının ücret kesintisini, vaat edildiği halde sürekli geciktirilen ve adaletsizliği ile çalışma barışını bozan ek ödemelere karşı 22 Haziran’da bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÜCRET KESİNTİSİNDEN GERİ DÖNÜLMELİ"

Sağlık çalışanları taleplerini şöyle sıraladı: "*Bugün için en acil olan talep; yapılan ücret kesintisinden geri dönülmesi. *Temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmeli, üç ay tavandan yapılacağı duyurulan ek ödemeler tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde ve meslek grupları ve istihdam biçimleri arasında adaletsizliğe neden olmayacak şekilde ödenmelidir. *Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan bütün emekçileri ve geçmiş çalışma sürelerini de kapsayarak şekilde 5 yıla 1 yıl olarak düzenlenmeli, salgın döneminden kaynaklı olarak artı 1 yıl yıpranma payı hakkımız verilmelidir. *Ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayarak, en az 3600 ek gösterge olacak şekilde kademeli olarak yükseltilmelidir. *Sağlık alanında yeni atamaların hepsi kadrolu, güvenceli yapılmalıdır. *Covid-19 enfeksiyonu geçiren sağlık emekçisinin zararının tanzimi için 'mesleki risklere bağlı ortaya çıkan hastalık' olarak kabul edilip, iş kazası/meslek hastalığı olduğuna dair düzenlemeler derhal yapılmalıdır."

TTB: "HAKLI MÜCADELELERİNİ DESTEKLİYORUZ"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık çalışanlarının mücadelesinin yanında olduğunu vurgulayarak, "9 Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanlarının haklı mücadelesini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.