İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, koronavirüs nedeniyle kaybettikleri meslektaşlarını andı. Sağlık çalışanları, "Tükeniyor, ölüyoruz. Artık sesimizi, taleplerimizi duyun" çağrısında bulundu.

İstanbul Tabip Odası (İTO) koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu hafta hayatını kaybeden Dr. Ahmet Akbaş ve Dr. Recep Ali Köseoğlu için basın açıklaması yaptı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, kaybettikleri meslektaşları için saygı duruşunda bulundu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KORUYAMIYORSUNUZ"

"Ölüyor, tükeniyoruz. Çığlığımızı duyun!" sloganıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İki meslektaşımızı, iki üyemizi Dr. Ahmet Akbaş ve Dr. Recep Ali Köseoğlu’nu Covid-19 sebebiyle birbiri ardına kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Covid-19 pandemisinde ülkenin dört bir yanında ve İstanbul’da vefat eden meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının sayısı hızla artıyor. Yetkililere bir kez daha canımız yanarak haykırıyoruz: Pandemiyle mücadelenin ön saflarında savaş veren hekimleri ve sağlık çalışanlarını koruyamıyorsunuz! Tükeniyor, ölüyoruz! Artık sesimizi, taleplerimizi duyun! Dr. Ahmet Akbaş’ı ve Dr. Recep Ali Köseoğlu’nu unutmayacağız." https://twitter.com/dokuz8haber/status/1314515750653243392