Koronavirüs pandemisinin 1. yıl dönümünde İstanbul'da Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları "İktidarın yanlış politikaları hastalığı ve ölümleri artırdı" dedi ve tepki gösterdi.

Sağlık çalışanları yurt genelinde, koronavirüs (Covid-19) pandemisinin 1. yıl dönümünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamalarda Covid-19 nedeniyle çalışırken yaşamını yitiren sağlık çalışanları anıldı. İstanbul’da sağlık emek ve meslek örgütleri Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanı olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adının verildiği Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi önünde bir araya geldi. Koronavirüs ile mücadelede hayatını kaybeden yüzlerce sağlık çalışanının fotoğraflarının taşındığı eylemde, “Eksik, yanlış, tutarsız politika ‘başarı hikayesi’ uğruna yitirilen hayatlar. Sevgi, özlem, yas ve öfke” pankartı açıldı. Sağlık çalışanları hayatını kaybeden meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

"400'E YAKIN SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ"

Açıklamada konuşan İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Pınar Saip, 1 yıl içinde salgın mücadelesinin en ön safında yer alan 400’e yakın sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirterek, “Toplam ölüm sayısı ise Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı resmi rakamlara göre bile 30 bine yaklaştı. Belediyelerin elinde bulunan ölüm sayıları ise gerçek rakamın en az iki, üç katı olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.