Adana’da ­­salgından dolayı işsiz kalan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan müzik ve sahne emekçileri 9 aydır büyük mağduriyet yaşıyor. Günübirlik işlerle geçimini sağlayan, sosyal güvenceleri olmadığı için kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan müzik ve sahne emekçileri “açız” diye haykırıyor.

Siyasal iktidarın Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aldığı kararlara bağlı olarak restoranlar, kafeler, düğün salonları gibi işletmeler kapatılırken, bu işletmelerde çalışan birçok yurttaş evine ekmek götüremez hale geldi. Adana’da ­­salgından dolayı işsiz kalan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan müzik ve sahne emekçileri 9 aydır büyük mağduriyet yaşıyor. Günübirlik işlerle geçimini sağlayan, sosyal güvenceleri olmadığı için kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan müzik ve sahne emekçileri “açız” diye haykırıyor.

MÜZİSYENLER SORUNLARINI ANLATTI

Adana’da salgın nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan müzik ve sahne emekçileri CHP Adana İl Başkanlığını ziyaret edip, İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi ve il yöneticilerine yaşadıkları sorunları aktardı.

“SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Müzik ve sahne emekçileri adına konuşan Sefer Kayan, koronavirüs salgını nedeniyle 9 aydır evlerine ekmek götüremediklerini söyledi. Seslerini duyurabilmek için Adana’da sosyal medya üzerinden toplanıp haftalardır Atatürk Parkı’nda eylem yaptıklarını dile getiren Kayan, “Türkiye’de bizim sesimiz kısıldığı için 15-20 dakika boyunca önce sessizlik eylemi ardından da basın açıklaması yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

“DAYANACAK HALİMİZ KALMADI, SESİMİZİ DUYUN”

Adana’da salgın nedeniyle mağdur duruma düşen çok sayıda müzisyen olduğunu ifade eden Kayan, “Salgın nedeniyle çalıştığımız yerler kapatıldı. Bizim de işimizi yapmamıza, yani çalışmamıza izin verilmedi. Müzisyenler örgütlü bir yapıya sahip olmadıkları için genelde sigortasız çalışan insanlar. Herhangi bir sosyal güvencemiz de yok. Bu nedenle kısa çalışma ödeneğinden de yararlanamadık. Devletimiz den ne maddi ne de ayni yardım almadık. Benim evimde elektrik dahi yok. Yiyecek ekmeği bir şekilde bulmaya çalışıyoruz ama artık dayanacak halimiz kalmadı. Açız. Sesimizi duyun, yetkililere duyurun” diye konuştu.

“SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKMAKSIZIN MAĞDURİYET YAŞAYAN HER YURTTAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

Salgın döneminde birçok meslek grubunun büyük mağduriyetler yaşadığına dikkati çeken CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, örgütlülüğün önemine vurgu yaptı. Müzisyenlerin mutlaka örgütlü bir yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizen Çelebi, “İktidar ne yazık ki, toplumsal yaşamın içerisinde yer alan birçok kesimi ve onların sorunlarını görmezden, duymazdan geliyor. Sosyal devlet olmanın gereği olarak salgın döneminde mağduriyet yaşayan tüm yurttaşlarımızın bu süreci en az zararla atlatması sağlanmalıydı. Siyasi görüşüne bakmaksızın mağduriyet yaşayan, haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

“CHP OLARAK MECLİS’TE SESİNİZ OLACAĞIZ”

Aktarılan sorunları TBMM gündemine taşıyacağının sözünü veren CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, “Aktardığınız sorunlar Adana’ya özgü bir durum değil. Türkiye genelinde binlerce müzik ve sahne emekçisinin yaşadığı zorluklar. Sağlık çalışanları, kebapçılar, kırtasiyeciler, servisçiler gibi sizin de sorunlarınızı yetkililere duyurmak, TBMM’de sesiniz olmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ülkemizin bu sorunları aşacak gücü var” şeklinde konuştu.