Demiryolu İş Sendikası ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında SAMULAŞ personeli için süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmamasının ardından grev kararı verildi.

Demiryolu İş Sendikası ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında SAMULAŞ personeli için süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmamasının ardından grev kararı verildi.

SAMSUN'DA ULAŞIM DURACAK

Samsun Gazetesi'nden Emre Öncel ve Mustafa İnan'ın haberine göre, Demiryolu İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Murat Kütük, SAMULAŞ'ın grev kararı aldığını ve grev başladığı andan itibaren Samsun'da ulaşımın duracağını açıkladı Demiryolu İş Sendikası Sivas Bölge Temsilcisi Murat Kütük, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı SAMULAŞ çalışanlarının haklarının verilmediğini gerekçe gösterek grev kararı alındığını açıkladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'le 1 Temmuz'dan itibaren yapılan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden olumlu bir sonuç alınamadığını belirten Başkan Kütük, "Çalışanların iyi niyetine rağmen tüm diyalog yolları denenmiş fakat netice alınamamıştır. Bu sebeple 30 Kasım 2020 tarihinde kanuni hakkımız olan grev kararı alınmıştır" dedi.

"BİR NEFES ALACAK KADAR ÜCRETİ BİZE ÇOK GÖRMÜŞTÜR"

Başkan Mustafa Demir'in kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğini belirten Başkan Kütük, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir nefes alacak kadar ücreti bize çok görmüştür. Bize yasal hakkımız olan grevden başka yol bırakmamıştır. Yine de inanıyoruz ki Başkan Demir kararı gözden geçirip, çalışanlarımızın hakkını teslim edecektir. Bizim derdimiz grev değil. Hakkımızı masada almaktır. 5 ise 4 versin ama versin. Ulaşım araçları kar zarar kuruluşu değil, sosyal kuruluşlardır. Başkan Demir'den, grev başlamadan tekrar görüşelim demesini bekliyoruz. Eğer ki grev uygulaması başlarsa SAMULAŞ'a ait tramvaylar ve otobüsler Başkan Demir sesimizi duyana kadar çalışmayacaktır" ifadelerini kullandı.

4 AY BOYUNCA EKSİK MAAŞ

Grev uygulama tarihinin daha sonra bildirileceğini belirten Başkan Kütük'ün Samsun Medya Grubu'na yaptığı özel açıklamada, "SAMULAŞ çalışanları siz Samsunluları taşımakta olup, her gün saat 04.00'te evlerinden çıkıp, günde 13 saat sizlere hizmet etmektedir. Pandemi sürecinde gece gündüz pandemiyi umursamadan, değerli Samsun halkına hizmet etmiş ve bu sürece boyunca 4 ay eksik maaş almış, hiç şikayet etmemişlerdir. Samsun'u ve SAMULAŞ'ı sahiplenerek, en üst derece fedakarlıkla hizmet ederek, bunu asgari ücretin biraz üstünde bir maaşla yapmışlardır. Tüm Türkiye'de tramvay ve metro kuruluşları arasında en az sayıda çalışanla, en az ücretle gerçekleştirmişlerdir" şeklinde konuştu.