Soma'da yaşanan katliamın ardından 8 yıldır tazminatlarını alamadıkları için yürüyüş başlatan madenciler Salihli'de gözaltına alındı. Duruma isyan eden bir madenci ise "Hesap sorulması gerekenlere gidip hesap soramayanlar, bize hesap sormaya çalışıyorlar" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Maden Şehitliği önünde 5 gün oturma eylemi yaptıktan sonra Ankara'ya yürüyen madenciler, Salihli ilçesi sınırlarında jandarma tarafından gözaltına alındı. 31 Somalı madenci daha sonra ifadeleri alınmak üzere Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, yürüyüşe katılan bir madenci gözaltına alınmalarına isyan etti.

"VALLAHİ DE BİLLAHİ DE KORKMUYORUZ SİZDEN"

Madenci, "Sanki suçlu bizmişiz gibi hesabı bizden sormaya çalışıyorlar. Hesap sorulması gerekenlere gidip hesap soramayanlar, bize hesap sormaya çalışıyorlar. Bizim haklılığımızı cümle alem biliyor. Devlet gücünü bizde sınıyor. Vallahi de billahi de korkmuyoruz sizden" dedi. Gözaltında yaklaşık 7 saat boyunca ifade veren 31 Somalı madenci daha sonra serbest bırakıldı. https://twitter.com/BSMTV_TR/status/1317302878298570753?s=20