CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Meclis'te Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi tartışılırken, öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi. Sümer “Sözlerinizi tutun 3600 ek göstergeyi öğretenlerimize verin” diye konuştu.

"USTA ÖĞRETİCİ ÖĞRETMENLER 10 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR"

Sümer “Dönemin Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanının açıklamaları var. İşte burada: Her iki Bakan’da Ücretli Öğretmenler ve Usta Eğitici Öğretmenlerin maaşlarının kesilmeyeceğini söyledi. Ancak öyle olmadı. 120 bin usta öğretici öğretmen yaklaşık 10 aydır maaş alamıyor. Kurslar açılacak denildi, bir çok kurs açılmadı. SGK çıkışı verilmeyecek denildi, SGK çıkışı yapıldı. Öğretmenlerimiz mağdur ediliyor. Bakanlık bu sorunları görmezden gelemez” ifadelerini kullandı.

"İKTİDARIN İSTEDİĞİ TAŞERON ÖĞRETMENLİK SİSTEMİ"

İktidarın öğretmenliği bile taşeron sistemle yürütmeye çalıştığına dikkat çeke CHP'li Orhan Sümer, şöyle devam etti: "İktidar sırf özlük hakları ve maaş ödemelerini göze alamadığı için öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği bile taşeron sistemiyle yürütmeye çalışıyor. Öğretmenin uzmanı, ücretlisi, vekili olmaz. Öğretmen Öğretmendir ve hepsi kadrolu olmalıdır. 60.000 Öğretmen ataması derhal yapılmalıdır. 3600 ek gösterge verilmelidir. Öğretmenlerimizin eş durumu tayinlerine kolaylık sağlanmalıdır. Bakanlık öğretmenlerimizin çok temel hakları olan bu talepleri derhal yerine getirmelidir."