İstanbul Maltepe Meydanı'ndan gelişmeler için tıklayınız.
İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı, çevik kuvvet ekipleri de bölgeye gitti. Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba ise polis saldırdı.
1 MAYIS TAKSİM - Curated tweets by dokuz8haber

[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]P[/mks_dropcap]olis, sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı'na çıkan Tarlabaşı Bulvarı'nı, Gümüşsuyu, Sıraselviler, Halaskargazi ve Cumhuriyet caddeleri ile ara yolları araç trafiğine kapattı. Ekipler, meydana çıkan yolların giriş kısımlarına polis araçları ve bariyerler koydu. Çevik kuvvet ekipleri de bölgeye gitti. Ayrıca, kutlamaların yapılacağı Maltepe sahiline çıkan ara yollar barikatlar ve çekici araçlarla kapatıldı.

TAKSİM’E YÜRÜMEK İSTEYENLERE POLİS SALDIRISI

Beşiktaş'ta toplanarak Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 15 kişilik Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi gruba polis izin vermedi. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahale ederek gözaltına aldı.

İKİNCİ KEZ SALDIRI

Taksim'e yürümek isteyen HKP üyesi yaklaşık 20 kişilik bir grup tekrar Beşiktaş'ta toplandı. Polis ikinci kez müdahale ederek HKP üyelerini gözaltına aldı.

SARAÇHANE'DEN TAKSİM'E YÜRÜYEN İŞÇİLERİN ÖNÜNÜ POLİS KESTİ

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Nakliyat-İş'e bağlı bir grup sendika üyesi, Fatih'teki Atatürk Bulvarı'nda yürüdükten sonra, Saraçhane Parkı'nda toplandı. İşçi ve emekçiler Taksim'e doğru "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız", "Kemal Türkler onurumuzdur" sloganları eşliğinde yürümeye başladı. Saraçhane'den Taksim'e yürüyen işçi ve emekçilerin önü belediyenin önünde polis tarafından kesildi.

Taksim Meydanı'na gitmek isteyen sendika üyelerinin geçişine polis izin vermedi. Burada halay çeken sendika üyeleri,  "İşsizliğe, pahalılığa, zama, zulme son" ve "Üreten biziz, yöneten de biz olacağız", "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartları taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

TAKSİM’E ÇELENK BIRAKILDI

Grup içinden 60 kişinin İstanbul Valiliğinden izin alması üzerine, polis sendika üyelerinin Taksim'e gitmesine izin verdi.  Sendika üyeleri, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı ve 41 yıl önce hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu.

DEVRİMCİ GENÇLİK DERNEĞİ ÜYELERİNE GÖZALTI

Taksim Meydanı'nda "Taksim yasağını tanımıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs" pankartı açan Ahmet Ediniz Kankur, Metin Coşkun, Arzum Gündüz, Hakan Bütün isimli Devrimci Gençlik Dernekleri üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

66 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul genelinde 1 Mayıs İşçi Bayramı’yla ilgili toplam 66 kişinin gözaltına alındığını belirtildi. 56 kişi Beşiktaş, altı kişi Maltepe, iki kişi Beyoğlu, iki kişi de Şişli’de gözaltına alındı.

Maltepe'de gözaltına alınan altı kişiye “Görevli memura mukavemet” suçundan işlem yapıldı.

dokuz8HABER / Soner Karabulut (@sonerrkarabulut )