İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yazılım işlerini yapan ÜNİBEL A.Ş.'de çalışan işçiler, yeni toplu iş sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararını işyeri binasına astı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yazılım işlerini yapan ÜNİBEL A.Ş.'de çalışan işçiler, yeni toplu iş sözleşme sürecinde anlaşılamaması nedeniyle Çankaya'da yer alan ÜNİBEL binasına grev kararını astı. DİSK Sosyal İş Sendikasında örgütlü ÜNİBEL şirketinde çalışan işçiler, "eşit işe eşit ücret" taleplerini açıkladı.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEBİ

İş yeri temsilcisi Hıdır Çelik yaptığı açıklamada, "Şirketimiz DİSK Sosyal İş Sendikasında örgütlü 29 üyesinin 20'si hâlihazırda 98, 10 TL, kalan 9 kişi ise 102 TL günlük yevmiye ücreti ile çalışmaktadır. 5 grup olan şirkette işveren 4 gruba yüzde 17 dilimlik bir zam uygularken bir gruba ise yüzde 12 dilimlik uyguladı. Bazı sosyal haklarına yüzde 17, bazılarına ise yüzde 10 civarında bir teklif sunmuştu. Oysa bizim talebimiz yeni imzalanan sözleşmelerde, diğer şirketlerdeki benzer iş yapan, çalışan arkadaşlarımızla aynı ücreti almaktır" dedi.