13 yıldır hakları için direnen Uzel Makina İşçileri, bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

13 yıldır hakları için direnen Uzel Makina İşçileri, bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. İşçiler açıklamanın ardından ücretlerinin verilmesi için İcra Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu dilekçe öncesi yaptığı açıklamada, "Yasal tazminat hakları için mücadele eden emekçileri saygıyla selamlıyorum. Bugün ekmek ve adalet kavgası için buradayız" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

1960’lı yıllarda yerli traktör üretmeye başlayan Türkiye’deki ilk büyük sanayi işletmelerinden biri olan İstanbul Edirnekapı’daki Uzel Fabrikası, 2008 yılından itibaren adım adım iflasa sürüklendi. 2013 sonunda resmen iflas kararı verildikten sonra tasfiye işlemleri başlayan fabrikada çalışan 2200 işçinin 5 aylık maaşı ve tazminatları 13 yıldır ödenmiyor. 13 yıldır mücadelelerini sürdüren işçiler bir kez daha direnişi yükseltme kararı aldı. İşçiler, DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası öncülüğünde Edirnekapı’daki fabrikanın önünde direnişe başlamıştı.