Sokağa çıkma yasağına rağmen Kocaeli Valiliği’nin aldığı kararla fabrikaların çalışmaya devam etmesine Birleşik Metal-İş tepki gösterdi. Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, "Bu izinler çalışanların sağlığının önemsenmediğinin göstergesidir" dedi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde uyguladığı sokağa çıkma yasağı öncesinde Kocaeli Valiliği kentteki iki demir çelik fabrikasını yasaktan muaf tutan bir karar aldı. Birleşik Metal İşçileri Sendikası'nın (Birleşik Metal-İş Sendikası) itirazına rağmen söz konusu fabrikalar çalışmaya devam ediyor.

İTİRAZA CEVAP VERİLMEDİ

Alınan iznin sadece iki fabrikayla kısıtlı olmadığını, Gebze başta olmak üzere Kocaeli’nin birçok yerinde bulunan fabrikaları da kapsadığını belirten Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, bu kararın patronların baskısı sonucu alındığını söyledi. Çiftçi, izne karşı yaptıkları itiraza halen bir cevap verilmediğini belirtti.

"ÇALIŞANIN SAĞLIĞI SON PLANDA"

“Üretim yapması zorunlu olmayan birçok işletme uydurma izinlerle çalışmaya devam ediyor” diyen Çiftçi, bu izinlerle çalışanların sağlığının önemsenmediğini ve son plana atıldığını vurguladı. Çiftçi, bunun ise hükümetin işçilerin sağlığını değil, kar politikası yürüttüğünün göstergesi olduğunu ifade etti.