Hatay’da TIR şoförlüğü yapan Malik Yılmaz, sosyal medya hesabından “TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür” dediği videonun ardından işsiz kaldı. Önce gözaltına alınan Yılmaz daha sonra ise çalıştığı yerde işten çıkarıldı.

Hatay’da TIR şoförlüğü yapan Malik Yılmaz, sosyal medya hesabından “TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür” dediği videonun ardından işsiz kaldı.

"EVDE KAL ÇAĞRILARINA İSYAN ETMİŞTİ"

Yılmaz, koronavirüs nedeniyle yapılan 'evde kal' çağrıları için “Nasıl kalalım. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Bu virüs değil, düzeniniz öldürür” demişti. Yılmaz ‘kanunlara uymamaya teşvik’ suçlamasıyla gözaltına alınmış ardından adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı. Serbest kaldıktan sonra işverenini telefonla arayıp, “İşime geri dönebilecek miyim” diye soran Yılmaz'a olumlu dönüş yapılmadı.

"ARTIK İŞ BULMAM ÇOK ZOR"

Duvar'ın haberine göre; Yılmaz işsiz kaldıktan sonra kendisi gibi işsiz olan bir çok kişinin yine de destek olmak için kendisini aradığını söyledi. İşsiz kişilerin destek taleplerini kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, “Bu virüsten dolayı artık iş bulunmuyor. İskenderun gibi küçük bir yerde artık iş bulmam zorlaştı. Az önce iş için görüştüğüm bir yerin de durumu çok kötüydü. 100 TIR’ı olan bir şirket en fazla 10 TIR çalıştırabiliyor. Yine her şeye rağmen maaşını benimle bölüşmek isteyenler oldu. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

TIR ŞOFÖRLÜĞÜ YAPMAK İSTEMİYOR ARTIK

Yılmaz son olarak da TIR şoförlüğünün zorluğundan dolayı yollara çıkmayacağı, çocuklarına ve ailesine onlardan uzak kalmadan bakabileceği bir iş bulmayı istediğini söyledi.