Emekli sendikaları temsilcileri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) ziyaret etti. Sendika temsilcileri, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüştü. Birleşik Emekli Sen’den Yusuf Turna, 2021 Tüm Emekli Sen’den Ali Sürücü, DİSK Emekli Sen’den Cengiz Yavuz ve Fikri Kalender, Emeklilerle Dayanışma Sendikası’ndan Mahinur Şahbaz, Rana Arıbaş ve Ahmet Hulusi Kırım, Tüm Emekliler Sendikası’ndan Zeynel Abidin Ergün ve Ali Rıfat Temel, Emekliler Meclisi Sendikası Eş Sözcüsü Ali Ersin Gür, Genel Sekreter Ramazan Tekin ve Mali Sekreter Dürdane Bekdemir, Bağımsız Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Esen, Hukuk Sekreteri Kerim Eyüpoğlu ve Mali Sekreter Behice Bilir görüşmede yer aldı. 

'BİRLEŞİK MÜCADELE' VURGUSU 

Görüşmede emeklilerin sorunlarına dikkat çeken Bakırhan, Ekmek ve Adalet Buluşmaları kapsamında emeklilerle de bir araya geldiklerini söyledi. Bakırhan, “Buluşmalarımızda sorunların devasa olduğunu gördük. İşçi ve üretici perişan ama en perişan olanları emekliler. Çünkü emekli alamayınca tüketemiyor, tüketemeyince esnaf kazanamıyor” dedi.

Türkiye’de 16 milyonun üzerinde emeklinin yaşadığını kaydeden Bakırhan, emeklilerin toplumun en ezileni ve geçinme sıkıntısını en fazla yaşayan kesim olduğunu dile getirdi. Bakırhan, emeklilerin bütünlüklü bir örgütlü mücadele içinde olması gerektiğine işaret ederek, "birleşik mücadele" vurgusu yaptı.

Hatimoğulları ise, emeklilerin düşük maaşlarını ve EYT’lilerin sorunlarını gündemden düşürmediklerini söyledi. Emeklilerin insanlık dışı koşullarda yaşadığını vurgulayan Hatimoğulları, “Dolayısıyla, hep birlikte örgütlü ve güçlü bir mücadele yürütmemiz gerekiyor” dedi.

Eş Genel Başkanlar, görüşmede sendika temsilcilerinin öneri ve taleplerini dinledi.