HABER: ESRA TOKAT

Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 20 Mart 2022 günü Antakya’da gerçekleşecek olan "Hatay Barış Koşusu" öncesi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile Ali İsmail'i ve koşuyu konuştuk. Hatay Barış Koşusu'na çağrı yapan Emel Korkmaz, "Ali İsmail'in anısını yaşatmak için, onun yaşadığı şehirde, yürüdüğü sokaklarda hep birlikte adımlarımızı atalım" dedi.

2014 yılında Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), geçtiğimiz 8 yıl boyunca birçok insanın hayatına dokundu. ALİKEV sayesinde, yeri geldi kuşlar Eskişehir’de Ali İsmail’in elinden su içti, yeri geldi Afrika’da çocuklara can suyu olundu. Yeri geldi birçok çocuk, ALİKEV sayesinde eğitim hayatına devam etti. 

"ONU DÜŞLERİ VE YAPMAK İSTEDİKLERİ İLE ANIYORUZ"

Eskişehir’deki Gezi eylemlerine destek verdiği sırada, polisler ve sivil kişilerce dövülerek öldürülen Ali İsmail’i, onu anlatmaktan gurur duyduğunu vurgulayan annesi Emel Korkmaz’dan dinleyelim:

“Ali İsmail 19 yaşındaydı. Üniversite birinci sınıf öğrencisiydi. İngilizce öğretmenliği okuyordu ama maalesef katiller tarafından 19 yaşında aramızdan alındı. Ali İsmail’i anlatmak o kadar çok zaman ister ki. Ali İsmail, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan bir çocuktu. Her şeyden önce doğaya, insanlara, hayvanlara saygısı vardı. Özellikle çocukları çok severdi. Eğitmen olacaktı hayatta kalsaydı ama olmasına izin verilmedi. Çocukları eğitiyordu, onları toplayıp kitap okutuyordu, onlara hediyeler alıyordu.”

İşte böyle anlatıyor Emel Anne Ali İsmail’i ve ekliyor; “Ali İsmail’i gözyaşı ile anmak ona haksızlık olurdu. Onu düşleri ve yapmak istedikleri ile anıyoruz.”

"ONUN İSMİNİ HAYKIRALIM"

20 Mart'ta ise Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü etkinlikleri kapsamında anısını yaşatmak için ALİKEV üçüncü kez “Hatay Barış Koşusu” düzenliyor. Atatürk Parkı’nda saat 09.00'da başlayacak olan koşu, Asi Nehri’nden Anadolu’nun en eski camisi Habib-Neccar’a kadar uzanıyor. Hatay Barış Koşusu'nda 10 km'lik parkurun yanı sıra, 4 km'lik Halk Koşusu da var. 

Koşu öncesi çağrı yapan Emel Korkmaz, "Ali İsmail'in anısını yaşatmak için, onun yaşadığı şehirde, yürüdüğü sokaklarda herkesi bu koşuya davet ediyorum. Ali İsmail'in yürüdüğü sokaklarda hep birlikte adımlarımızı atalım, Ali İsmail'i analım, hatırlayalım onun ismini haykıralım" dedi.

"ALİ İSMAİL BİRÇOK İNSANIN FİKRİNDE, DÜŞÜNCESİNDE YAŞIYOR"

Ali İsmail'in bir notunda Toplum İçin Gençlik Grubu'nu ilerde kurumsallaştırmak istediğini yazdığını belirten Emel Korkmaz, "Bu bize miras. Ali'nin mirası kabul ettik bu notu. İyi ki böyle birşey yaptık. Şu an 250'yi aşkın öğrencimiz var. Ali'nin tamamlayamadığı eğitimini bu çocuklarımız tamamlayacak. Tüm bunların hepsi Ali'yi yaşatmak adına yapılan şeyler. Ali İsmail sadece bedenen aramızda yok ancak onun ruhu, yapmak istedikleri birçok bedende, birçok insanın fikrinde, düşüncesinde yaşıyor" diye konuştu.

"ALİ İSMAİL HALA HAFIZALARDA"

"Ali İsmail yaklaşık 9 yıl önce aramızdan ayrıldı ancak o hep yanımızda, bütün insanların yüreğinde" diyen Emel Korkmaz, "Bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen, dünya pandemiyle uğraşırken, bazı ülkelerde savaş dahi çıkarken, ekonomik açıdan insanlarımız sıkıntıdayken bile Ali İsmail hala hatırlanıyor, hala hafızalarda. Ali İsmail için yanımda olan yüzlerce, binlerce insan var" ifadelerine yer verdi.

AİLELER EVLATLARINA "ALİ İSMAİL" İSMİNİ VERİYOR

Yarın Hatay'da bulunan ALİKEV binasında yapılacak Ali İsmail'in doğum günü anması hakkında da konuşan Emel Korkmaz, "Ali İsmail'i yaşam şekliyle anacağız. Şarkılar, türküler söyleyeceğiz. Kimi zaman ağlayacağız ama en çok güleceğiz. Onu bu şekilde anacağız" dedi. Binlerce Ali İsmail'in olduğunu söyleyen Emel Korkmaz, "Ali İsmail'in adı o kadar çok ki artık. Şu an yüzlerce Ali İsmail var. Kim evladının adını Ali İsmail koysa bana ulaşıyor.  Pek çok yerden bebeklerine Ali İsmail ismi veren insanlar duyuyorum. Ali İsmail o kadar derinden hissedilmiş ki insanlar evlatlarına onun ismini veriyor. Bu benim için çok gururu verici" diye konuştu.