GÜNDEM

“En az dört bakanın değişeceği” iddiası

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın bildirdiğine göre Erdoğan, dört bakanını değiştirmeyi planlıyor.

Abone Ol

Ankara kulislerini iyi koklayan gazeteci Nuray Babacan "AKP kulislerinde sık sık şikayet konusu olan ve değişeceği gündeme gelen dört bakan var" diyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem kabinede hem de AKP genel merkezinde “değişiklik olabileceği” yönündeki açıklaması, parti kulislerinde büyük hareketlilik yarattı.

İddialara göre, kabinede en az dört bakanın görevden alınacağı konuşulurken, genel merkezde ise ekipler arasında bir “vitrin savaşı” yaşanıyor. Özellikle İstanbul İl Başkanlığı için Ensar Vakfı kökenli bir ismin öne çıktığı belirtiliyor.

Kabinede görevden alınması beklenen isimler tartışılırken, genel merkezde de "vitrin savaşı" yaşanıyor. Özellikle İstanbul İl Başkanlığı için Ensar Vakfı kökenli bir ismin adı geçiyor.

HANGİ BAKANLAR GİDİCİ?

Değişeceği konuşulan isimler arasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bulunuyor. Tekin’in parti teşkilatı ve milletvekilleri tarafından eleştirildiği belirtiliyor. Zaman zaman Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da listeye dahil edildiği, ancak bu isimlere haksızlık yapıldığı görüşü de mevcut.

Yerel seçimlerde kilit önemdeki illerden biri olan İstanbul için de başkanlık yarışı sürüyor. Bu kapsamda, Cenk Dilberoğlu ismi öne çıkıyor. Ensar Vakfı kökenli olan Dilberoğlu’nun Erdoğan ailesine yakın olduğu biliniyor. Ancak tabanla bağ kurmakta zorlanabileceği ve bu nedenle tepki çekebileceği de iddialar arasında.