İktidarın hazırladığı vergi paketi taslağında, engellilere sağlanan ÖTV’siz araç alma hakkının tamamen iptal edilmesi planlanıyor. Bu düzenleme ile engelliler, Gelir İdaresi Başkanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuracak. Çok yoksul olduğunu belgeleyenlere araç alım desteği verilecek, ancak bu kişiler diğer yardımlarını kaybedecek.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği Başkanı Burhan Gümrükçü, bu durumu eleştirerek, "Bu düzenleme engellinin ÖTV’siz araç alma hakkını ortadan kaldırıyor. Savurganlığı bitirdiniz de engellilerin araçları mı gözünüze battı?" dedi.

TBMM'ye sunulacak vergi paketinde iki alternatif madde yer alıyor. Birinci alternatifte, engelli araç alma hakkı 10 yıldan 1 yıla indirilecek ve engellinin ölümünden sonra tüm vergiler mirasçılardan alınacak. İkinci alternatifte ise engellilerin ÖTV’siz araç alma hakkı tamamen kaldırılacak. Yerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engellilere gelir durumlarına göre sınırlı nakit destek verecek. Bu durumda, birçok engelli araç alamayacak.

Burhan Gümrükçü, yeni düzenlemenin engellilere büyük zorluklar getireceğini belirterek, "Yeni sistemde engelliler araç alamayacak. Devletin engellilere engel çıkarması çok üzücü" dedi.