GÜNDEM

Engin ve Dilan Polat çiftiyle mahkemelik olan komşu şikayetini geri çekti

Kara para aklama iddiaıyla tutuklu olan Dilan ve Engin Polat çiftinin komşularıyla yaşadığı park yeri tartışması mahkemede çözüldü. Komşuları şikayetlerini geri çekti.

Abone Ol

Dilan-Engin Polat çiftine komşularının şikayeti ile açılan Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşması görüldü. Şikayetçiler Metin S.A. ve Esra A. ile avukatları katıldı. Polat çiftini ise avukatları temsil etti.

Şikayetçi Esra A., doğum günü kutlamasından dönerken, Polatlara gelen araçların yolu kapattığını ve araçlarını uzağa park ettiklerini söyledi. Daha sonra Engin Polat'ın kapıyı tekmeleyerek içeri girdiğini ve 4 kişiyle birlikte eşini aradıklarını anlattı. Esra A., korktuğu için polisi aradığını belirtti ve artık şikayetçi olmadığını açıkladı.

Esra A, şunları kaydetti:

“Anladığım kadarıyla aracımızı çekmemizi istediler. Eşim arabayı çekmek için evden çıktı. Sonra 6 yaşındaki kızım ile evde yalnız kaldık. Dışarıdan bağırış sesleri duydum. Herhalde kavga çıkacak, diye düşünerek güvenliği aradım. Engin Polat, tekme atarak kapıyı açtı, eve girdi. Kapıyı kesinlikle ben açmadım. Eve önce Engin Polat girdi, arkasından 4 kişi geldi. İçeri giren diğer şahıslar da eşimi arıyorlardı ancak onlar bağırmadılar, tehdit içerikli bir söz söylemediler. Onlar içerideyken Dilan Polat da eve girdi. Dilan Polat da bağırdı, çığlık attı ancak hakaret veya tehdit içerikli bir söz söylemedi. Eve giren şahıslardan biri, eşimin dışarıda olduğunu söyleyince gittiler. Ben de KADES uygulamasıyla polis çağırdım. Çünkü tekrar gelmelerinden korktum. Bu olayla ilgili daha fazla vakit harcamamak için şikayetimizi geri çektik. Şikayetten feragat ediyoruz.”

Metin S.A. ise, yolun Polatların araçları tarafından kapatıldığını, kavgayı önlemek için aracını çekmeye çalıştığını söyledi. Engin Polat'ın kendisine yumruk attığını, fakat bu esnada tek derdinin kızının yanına gitmek olduğunu belirtti. Metin S.A. da şikayetini geri çekti.

Her iki tarafın avukatları, uzlaşmayı kabul ettiklerini ve davanın düşmesini talep etti. Savcı, tanık dinletme talebini kabul ederek, esasa ilişkin mütalaasını açıklamak için süre istedi. Hakim, talepleri kabul edip duruşmayı erteledi.