Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Erdekli zeytin üreticilerinin tarımsal sulama sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Daha önce Gedeve Bölgesi’nde 20 bin zeytin ağacını suyla buluşturan Başkan Akın, şimdi de Düzler Bölgesi’nde 60 bin zeytin ağacını suya kavuşturdu.

Zeytin Üreticilerinden Başkan Akın’a Teşekkür

Bölgede yıllardır yaşanan sulama sorununu çözen Başkan Ahmet Akın, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Dairesi Başkanlığı’na (BASKİ) verdiği talimatla, Erdek 1 Göleti’nden Düzler Bölgesi’ne sulama hattı yapılarak, çiftçilere sulama suyu sağlanmasını sağladı. BASKİ ekipleri, bin 500 metre uzunluğunda, 63 milimetre çapında bir sulama hattı inşa ederek bölgedeki tarımsal sulama sorununu ortadan kaldırdı.

Yukarıyapıcı Mahalle Muhtarı Süleyman Sacit Yüksek, çalışmanın tamamlanmasının ardından Başkan Ahmet Akın ile gerçekleştirdiği görüntülü görüşmede, yeni boru hattının hayırlı olmasını dileyen Başkan Akın’a teşekkürlerini iletti. Muhtar Yüksek, “Uzun yıllardır bu tür hizmetler yapılmıyordu. Sayenizde artık hizmet almaya başladık. İnşallah devamı gelir. Çok sağ olun başkanım” dedi.

"Bölgede 60 Bin Zeytin Ağacı Suya Kavuştu"

Yukarıyapıcı Mahalle Muhtarı Süleyman Sacit Yüksek, bölgedeki geçim kaynaklarının zeytincilik olduğunu ve bu işin su olmadan mümkün olmadığını belirtti. Muhtar Yüksek, Ahmet Akın’a başvurduklarını ve talep ettikleri sulama boru hattının hızla hayata geçirildiğini söyledi. Muhtar Yüksek, “Su hayattır. Su gelmeyen zeytinler cılız oluyor ve verimsiz hale geliyor. Yeni hat sayesinde yaklaşık 50-60 bin ağaç sulanacak ve köyümüzün gelir kaynakları artacak. Bir kez daha Başkan’ımız Ahmet Akın’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Zeytin Üreticisi Mehmet Çekici: 20 Yıldır Gelmeyen Hizmeti Başkan Akın Getirdi

Yukarıyapıcı Mahallesi sakini ve zeytin üreticisi Mehmet Çekici, uzun yıllardır beklenen bu hizmetin sağlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Çekici, “20 senedir kimse irtibat kurmadı ve gereken yapılmadı. Başkanımız Ahmet Akın’dan Allah razı olsun. Onun vatandaşla kurduğu iletişim çok önemli ve kıymetli” dedi.

Rekolte Yüzde 100 Artacak

Su sıkıntısının giderilmesiyle zeytin üretiminin ciddi şekilde artacağını belirten Mehmet Çekici, “Sıcaklar nedeniyle zeytin ağaçlarının yaprakları kurumaya başlamıştı. Şimdi gelen can suyu sayesinde ürünlerimiz daha verimli olacak. Başkan Ahmet Akın’a minnettarız” ifadelerini kullandı.