Haber: Atilla Yoğurtçu

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği kararın TBMM'de Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın okumasıyla düşürüldü.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, “Hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, yaptığı açıklama ile Anayasa hiçe sayılarak Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi: 

"Yapılan bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz"

Anayasa Mahkemesi'nin iki kararına rağmen mecliste yerel mahkeme kararı okutularak Can Atalay’ın milletvekilinin düşürülmesi meclise yapılmış darbedir.
Ancak hepimiz biliyoruz ki,
Anayasamızın 153. Maddesinde açıkça belirtildiği üzere, 
Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. 
Bu kadar açık ve kesin bir hüküm karsısında fazla söze de gerek olmadığı açıktır. Zira Mahkeme kararlarına uyulmayan bir yerde hukuk devleti ilkesinden söz edilemez. 
Bu karar ile Anayasamızın ilgili maddeleri ihlal edilmiş, anayasamız askıya alınmıştır.
Anayasamıza göre Kuvvetler ayrılığı esastır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi Demokrasinin “olmazsa olmazıdır.”
Ancak Mevcut uygulamada demokrasi ve adaletin temeli olan hukuk ortadan kaldırılmış dolayısıyla ağır aksak işleyen demokrasimizde yok edilmiştir.

 CAN ATALAY artık sadece Hatay’ın değil  tüm Türkiye’nin Milletvekilidir.
Bizler Anayasalı değil Anayasal devlet istiyoruz. 
Dün olduğu gibi bugün de, yarında Hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne ve demokrasimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

Bu güne kadar tüm darbelere karşı durmuş olan bizler bu anayasa darbesine de karşı duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 
Genel başkanımız Özgür Özelin belirttiği gibi,
“Anayasa olmazsa devlet olmaz. Anayasa'yı yok sayanlar bugün Can Atalay'a, Hatay'a ama yarın herkese tehdittir. Bu darbe girişiminin karşısında Anayasa'yı korumak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Direneceğiz, mücadele edeceğiz.”!”
Cumhuriyet Halk partililer olarak bizler “tek adamın bu milletin önüne çektiği zincirleri kıracağız, duvarları yıkacağız, yasakladığı sokakları özgürleştireceğiz"
 Türkiye Cumhuriyeti Devleti çağdaş laik hukuk devleti olarak sonsuza dek var olacaktır.