Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Vefat sayısındaki düşüş beni umutlandırıyor. Mutasyonla ilgili olumsuz gelişmeler var. Şu anda restoranları gözetleme gibi bir düşüncemiz var" açıklamasında bulundu.

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Vefat sayısındaki düşüş beni umutlandırıyor. Mutasyonla ilgili olumsuz gelişmeler var. Şu anda restoranları gözetleme gibi bir düşüncemiz var" açıklamasında bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
  • "Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde bu restoranlarla ilgili açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Bir düşüncemiz var. Küçük esnafımızı yalnız bırakamayız."
  • " Son açıklamalarımda mali destekler noktasında 1000 lira gibi desteği verme kararı aldık. Bu adımı atmakla çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Küçük esnafı yalnız bırakamayız. Bu süreç içerisinde esnaflarımızı sebze, meyve ve bakliyatta çok ciddi fiyat farkları olduğunu görüyoruz. Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışma içerisinde. Bir ay içerisinde bu işi çok daha kontrollü şekilde yürüteceğiz. Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz. Çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Yaptığınız işi hakkıyla yapın. Vatandaşa zulüm etmeyin."