Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda elimizde aşımız var, yeteri derecede var. Şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek. Biontech’in verilmiş sözü var o da inşallah gelecek" açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, aşı ile ilgili gelen soruya “Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda elimizde aşımız var, yeteri derecede var” diye yanıt verdi. Rusya ile yapılan görüşmeler hakkında da konuşan Erdoğan, “Şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek. Biontech’in verilmiş sözü var o da inşallah gelecek” ifadelerini kullandı.

“YERLİ AŞI EYLÜL-EKİM GİBİ”

Erdoğan, bir gazetecinin "Efendim liderliğinizde Türkiye aşı konusunda büyük bir ilerleme kaydetti, yerli aşı ne zaman?" sorusuna ise, "Çalışmalarımız devam ediyor. Eylül-Ekim gibi üretime geçeceklerine inanıyorum" yanıtını verdi.

"GÜNEY KIBRIS'A GÜVENMİYORUM, İNANMIYORUM"

Erdoğan, Cenevre’deki Kıbrıs görüşmelerine ilişkin de, “Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, inanmıyorum. Onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Şimdi 2-3 ay sonrasına atıldı ve ben yine bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü dürüst değiller" diye konuştu.

"KAPANMADA EN KÖTÜ İHTİMALLE TÜRKİYE'DEYİM"

Erdoğan, bir gazetecinin "Tam kapanmada İstanbul'da mısınız?" sorusuna ise "En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" yanıtını verdi.

"'AŞI NEREDE?' DİYORUZ, 'KABUL ETMİYORUM' DİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Tam kapanma döneminde İstanbul'da mısınız?" şeklindeki soruya verdiği yanıtı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Aşı nerede? diyoruz, 'Kabul etmiyorum' diyor. Neyse ki ülkede olmasının en kötü ihtimal olduğunu kabul ediyor artık" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1388096396537081856