AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurumları ile rektörlerin atanma ve görevden alınma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı. Kıran'ın yerine ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne ise Alparslan Çevik getirildi.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü de Yasin Akar oldu.

Aynı bakanlıkta bazı genel müdür yardımcılığı görevlerine de atamalar yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil görevden alındı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'nın ataması gerçekleştirildi.

6 Rektör Ataması Yapıldı

Bazı üniversitelere rektör atanmasına ilişkin karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı atandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne ise Prof. Dr. Eyüp Debik getirildi.

Kaynak: AA