AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'te açıklamalarda bulundu.

Savunma sanayii başta olmak üzere ekonomi ve bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, savunma sanayii alanında dışa bağımlılığı en aza indirmeye çalıştıklarını kaydetti.

"Milli gelirde tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını aştık" diyen Erdoğan, "‘Yapamazsınız’ diyen zihni köleleştirilmiş felaket tellallarına kulak asmayın. Unutmayın, sabır acıdır, zordur. Ama meyvesi daima tatlıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, "İsrail yönetimi her açıklamayla niyetini ortaya koyuyor. Nihai hedefin ne olduğunu biliyoruz" dedi.

Erdoğan, "Ateşi tüm bölgeye yaymak için her yola başvuruyorlar. Uluslararası hukuk rafa kaldırılmış durumda. Tüm bunlara rağmen batılı güçler mühimmat gönderiyor. Dökülen her damla kana o bombaları atanlar kadar, bombaları temin edenler de ortaktır" diye konuştu.