AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün bir dizi açılış gerçekleştirdi. 6 Şubat depremlerinde yıkılan kentlerdeki konutların açılışı ve İstanbul Havalimanı Arnavutköy Metro Hattı'nın açılışına görüntülü bağlanıp konuşma yaptı.

"HER KİM DEPREMİ KÜÇÜMSEYİP KAYNAĞI BAŞKA YERE HARCIYORSA..."

Erdoğan, deprem konutları açılışından önce, "Her kim deprem tehdidini küçümseyerek buraya harcanması gereken kaynağı başka yere yönlendiriyorsa bu milletin en büyük düşmanıdır. Zübük siyaseti ile başka alanlarda insanların gözünü boyamak belki mümkün olabilir. Deprem karşısında zerre kadar önemi yoktur" ifadelerini kullandı.

SİNİRLENDİ!

Erdoğan, ayrıca uzaktan bağlantı sırasında yaşanan koordinasyon eksikliği nedeniyle sinirlendi. Erdoğan canlı yayında, "E tamam mübarek işte.." dedikten sonra ses kesildi.

Erdoğan ardından metro açılışına bağlandı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanında partisinin İstanbul Büyükşehir adayı Murat Kurum da hazır bulundu.

Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bakanlığın metro projelerini sahiplendiğini iddia etti. Erdoğan, "Şu anki belediye başkanı bunu da sahiplenir ha! Murat, malınıza sahip çıkın" cümlelerini sarf etti.