GÜNDEM

Erdoğan, TUSAŞ saldırısına ilişkin yeni ayrıntı paylaştı

Rusya dönüşü konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki saldırıya ilişkin, “TUSAŞ gibi güzide bir kuruluşumuzun seçilmiş olması manidardır” diyerek, “Terörü kaynağında yok etme politikamızı yine aynen sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta soruları yanıtladı.

Uçaktaki hiçbir gazeteci, Erdoğan'a MHP lideri Devlet Bahçeli'nin son grup toplantısındaki 'Öcalan' çıkışını sormadı, sorulduysa da metinde yer almadı.

Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleşen saldırıda ölen yurttaşlara rahmet dileyen Erdoğan, yaralılara da acil şifalar diledi.

“Dün geceden itibaren saldırının cevabı kat kat fazlasıyla verilmeye başlanmıştır” diyen Erdoğan, saldırıya yönelik adli soruşturmanın yanı sıra, istihbarat ve güvenlik birimlerinin de kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Erdoğan, burada Ankara’daki saldırıya ilişkin, “TUSAŞ gibi güzide bir kuruluşumuzun seçilmiş olması manidardır” dedi.

"SURİYE'DEN BİR SIZMA GİRİŞİMİ"

Erdoğan, "Bu terör saldırısının Suriye’den bir sızma hareketi şeklinde gelişmiş olduğunu özellikle öğrenmiş bulunuyoruz. Buna yönelik de tüm gece boyunca 40 ayrı noktaya operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarla da teröristlere çok çok ağır bedeller ödetildiği de ortada" dedi.

Erdoğan, “Terörle mücadelemizi uhdemizde bulunan tüm imkanları kullanarak, çok boyutlu bir şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Terörün karanlık ve kanlı gölgesinin ülkemizin üzerinden tamamen çekildiği, aydınlık, huzurlu, güvenli bir Türkiye’yi inşa etme hedefimize mutlaka ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz” dedi.

"BRICS’LE NELER YAPILABİLECEĞİNİ ELE ALDIK"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetiyle BRICS Zirvesi’ne katıldığını anımsatan Erdoğan, Ortadoğu’daki İsrail saldırıları başta olmak üzere küresel ve siyasi konuların ele alındığını, Türkiye’nin bu konudaki görüşlerini diğer liderlere anlattığını söyledi.

Putin başta olmak üzere Venezuela Devlet Başkanı Sayın Maduro, Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Mirziyoyev, Vietnam Başbakanı Sayın Pham Minh Chinh, Kongo Cumhurbaşkanı Sayın Sassou Nguesso ile görüştüğünü söyleyen Erdoğan, “Diğer liderlerle de ayrıca birebir görüşmelerim oldu. Bu temaslarımda İsrail’in bir an önce durdurulması için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, farklı platformlarda yürüttüğümüz çabalara destek istedim” dedi.

Temaslarında İsrail saldırılarının bir an önce durdurulması gerektiğini söylediğini anlatan Erdoğan, “Farklı platformlarda yürüttüğümüz çabalara destek istedim. Karşılıklı saygı ve kazan-kazan formülüyle BRICS’le ilişkilerimizi geliştirme noktasında neler yapılabileceğini ele aldık” diye konuştu.

PUTIN'E 'ESAD' ÇAĞRISI

Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine de değinen Erdoğan, “Sayın Putin'e, Esad'ın bizim çağrımıza vereceği cevabın temini noktasında bir adım atması çağrımız oldu” dedi.