AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde konuştu.

Mavi vatan vurgusu yapan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Mavi vatandaki gücümüzü korumak için güçlü bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. TSK'yi her alanda güçlendirmenin çabası içindeyiz. Piri Reis Denizaltı'nda şu ana kadar modernizasyon çalışmaları başarıyla gerçekleştirildi. Proje dahilindeki tüm denizaltılarımızı 2029'a kadar hizmete alarak donanmamızın gücüne güç katacağız.

Mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili tüm dünyanın gözü üzerinde olan bir ülkeyiz. Asırlar boyunca küresel güç mücadelelerine sahne olmuş bir coğrafyanın tam merkezinde yer alıyoruz. Sadece deniz platformlarına sahip olmak, güçlü bir donanma için sahip değildir. Gerçek bir deniz gücü demek, modernizasyon için gerekli tersanelere sahip olmayı da gerektirir.

Türkiye bunların çok daha fazlasını başaracak kapasitededir. Karada, havada, denizde ve her yerde güçlü bir TSK için gerekeni yapmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi yok."

"138 Yıllık Hayalimiz"

Erdoğan,  "Yaklaşık 138 yıllık hayalimiz olan kendi denizaltımızı inşa etme hedefimize MİLDEN Projemizle ulaşmayı ümit ediyoruz" dedi.

Ayrıca, "İstanbul Tersanesi’nde inşasına başlanacak TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi ile ülkemizin hava savunmasını denizden itibaren kademeli sağlayacağız" ifadelerini kullandı.