AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni'nde konuştu.

20 Temmuz 1982 yılında kurulan Marmara Üniversitesi'nden 1981 yılında mezun olduğunu ifade eden Erdoğan, "Siyasi hayatım boyunca aldığım fahri doktora ünvanlarımdan en anlamlısını 2013 yılında üniversitemden aldım. Marmara Üniversitesi'nde mezun olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

"Asıl Özrü Sokakları Kargaşaya Boğanlar Dilesin"

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan'ın kullandığı 'sürtük' ifadeleri için özür dilemesini istemişti. Ancak Erdoğan, "Biz bunları meşru eylem olarak göremeyiz. Birileri çıkıyor sapla samanı karıştırarak gündeme getiriyor. Kendilerince bir özür bahsi açıyorlar. 11 sene olsa da samimi nedamet cümlelerine ihtiyaç vardır. Asıl özür eleştiri vermesi gerekenler haftalarca sokakları kargaşaya boğanlardır" diye konuştu.

Ekonomik krizin faturasını bir kez daha Gezi Direnişi'ne kesen Erdoğan, "Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, esnafın camını çerçevesini indirenler, Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkaranlardır" dedi.