Suudi Arabistan, Süper Kupa finalinde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk resimli formalar ve pankartla sahaya çıkmasına izin vermedi. Takımlar, sahayı terk etti. Suudilerin Atatürk rahatsızlığı büyük tepki topladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ülkemizin ortak ve birleştirici değeridir" paylaşımı yaptı.

Yenişafak yazarı Aydın Ünal, Yerlikaya'nın X'teki paylaşımını alıntılayıp, "CHP iktidara mı geldi, nedir, gece darmi oldu yoksa" dedi.

Screenshot 2023 12 30 At 12 02 37 (2) Aydın Ünal (@ Aydinunal) X

ALİ YERLİKAYA  VE İBB'DE ATATÜRK FOTOĞRAFI TARTIŞMASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı 31 Mart 2019 seçimi, "Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu" sözleriyle iptal edilmesinin ardından kısa süreliğine İBB koltuğuna Ali Yerlikaya oturmuştu. Yerlikaya'nın kayyım olarak göreve gelmesinin hemen ardından İmamoğlu'nun odasına astığı Atatürk portresi kaldırılmıştı.

Kayyım yönetmindeki İBB, portrenin şahsa özel olduğunu yerine başka bir Atatürk portresi koyulduğunu açıklamıştı. İmamoğlu'nun getirdiği Atatürk portresini kaldıran iki şahsın gülüşleri de o dönem dikkat çekmişti.

Geri Donecek

D6Kcc8Vx4Aeefj