TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin 'yok hükmünde' olduğuna ilişkin Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını, sosyal medya X hesabından yaptığı bir videolu paylaşımla değerlendirdi.

Erkan Baş, Meclis'teki siyasi partilerin genel başkanlarıyla yapılan görüşmelerde, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması konusunu ele aldıklarını vurguladığı paylaşımında, TBMM Başkanlığı’na da gerekli adımları atma çağrısında bulundu.

"TBMM’Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRMAK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATARIZ"

Erkan Baş, paylaşımında şunları belirtti:

* "Bugün önce Silivri’de Hatay milletvekilimiz Can Atalay ile, ardından TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşmeler yaptık.

* Can Atalay milletvekilidir. Hakkında kesinleşmiş bir hüküm yoktur. TBMM’de gerçekleştirilen işlem hukuken yok hükmündedir. TBMM Başkanlığını konu hakkında gereğini yapmaya çağırıyoruz.
 
* Atalay'ın özlük hakları iade edilmeli, tahliye olup yemin etmesi ve görevine başlaması sağlanmalıdır. Bu adımların atılmasının sorumluluğu TBMM Başkanı olarak Numan Kurtulmuş’un omuzlarındadır.

* Aksi takdirde ortak çağrımıza destek olan tüm siyasi partilerle birlikte ortak bir tutumla TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmak için gerekli adımları atacağız."