1 Haziran’da hükümetin ekonomik kaygılarla başlattığı ‘normalleşme’ adı verilen süreç, yeni vakaların peşisıra gelmesine ve günlük vaka sayısının hızla artmasına sebep oldu. Konya ve Diyarbakır’da pandemi hastanelerinde yatak kapasitesinin yetmemeye başladığı iddia ediliyor.

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik darlık, hükümeti salgın önlemlerini vaka sayıları yeterince düşmeden azaltmaya zorladı. Bunun sonucunu Türkiye'de halk acı şekilde yaşamaya başladı. Koronavirüs (Covid-19) salgınında normalleşme ile birlikte yaşanan vaka artışları ardından Konya ve Diyarbakır’da pandemi servisine çevrilen hastanelerin dolduğu aktarılıyor. Birgün'ün haberine göre, daha önce kentin pandemi hastanesi olarak belirlenen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesinin kapasitesinin vaka artışları nedeniyle dolduğu öğrenildi.

TÜM HASTANELER PANDEMİ HASTANESİ OLDU

Yeni tespit edilecek vakaların, yurttaşların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve o hastanelerde tedavi altına alınabilecekleri kaydedildi. İlçelerde tespit edilen hastalarında, ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alınacağı öğrenildi. Kentte yaşanan vaka artışının Sağlık Bakanlığı tarafından da takip edildiği belirtildi.

DİYARBAKIR DA ZOR DURUMDA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Yıldız Ok Orak da, kentte Covid-19'a yakalanan sağlık çalışanlarının sayısının 100’den 150’ye çıktığını ve pandemi hastanelerinin dolduğunu söyledi. Mezapotamya Ajansı’na konuşan Orak, Diyarbakır’da ilan edilen 3 pandemi hastanesinde yatakların dolduğunu, artışın en büyük sebebinin “normalleşme” sürecindeki rehaveti gösterdi. Orak, sağlık çalışanlarının pandemi hastanesinde değil de ana binada virüse yakalandığını kaydetti, riskin her yerde olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz günlerde bu iki şehirde tüm hastanelerin pandemi hastenesi olarak dönüştürüldüğü iddiası basına yansımıştı.