Televizyon ekranlarında bağırması ile ünlenen Hukukçu Ersan Şen, Ezgi Apartmanı davasında kolon kesenlerin avutkatlığını yapması nedeniyle CHP Lideri Özgür Özel'in "Yazıklar olsun" sözlerine yanıt verdi. Habertürk'e çıkan Şen şunları sarf etti:

  • Girdiğim davayı vesile bilip laf atmış
  • Sosyal medyadan oradan buradan dosya takip etmesin. Cımbızla cümle almasın. Bilip bilmeden konuşmaya gerek yok
  • Savunmanın dokunulmazlığının hesabını mı vereceğim?

NE OLMUŞTU?

6 Şubat depremlerinde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda kolonların kesildiği iddia edildi. Kolonların apartmanın altında bulunan pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in kestiği öne sürüldü. Ekrenlarda sık sık bağırması ile tanınan Ersan Şen'in de firari sanııklar Pekel ve Kervancıoğlu'nun avukatı olduğu ve mahkemede, "Kırmızı bültenin devlete maliyeti ne kadar" diye mağdur ailelere bağırdığı iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Şen'e şu sözlerle tepki göstedi:

"Firarilerin yakalanması için kırmızı bülten istendiğinde televizyonlarda bolca bulunan, hiç birbirimizi beğenmeyen, herkese laf söyleyen bir avukat orada Ezgi Apartmanı'nın mağdurlarının değil Ezgi Apartmanı'ndaki sorumluların avukatı. Yurt dışına kaçtı demişler ve mağdurların avukatı kırmızı bülten istemiş. Dönüyor azarlıyor avukatı. Anneleri, evlatları azarlıyor. Bir kırmızı bültenin bu ülkeye maliyeti kaç para biliyor musunuz diyor. Bu sözü söyleyen adam herkesten çok hukuk biliyor, herkesten çok adalet biliyor. Hiçbirimizi beğenmiyor. Sana da yazıklar olsun kardeşim."