Haber: Hasan Çakmak

Erzincan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü münasebetiyle çeşitli sivil toplum kuruluşları sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak kutlama yaptı.

Kesk, Eğitim Sen, Katre gibi STK lar ile birlikte CHP ve Emek Partisi temsilcilerinden oluşan grup Eski terminal önünden Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş yaparak çeşitli sloganlar attı. Ardından meydanda toplanan grup Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen konuşmaların ardından halay çekerek eğlendi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte yaklaşık 450 güvenlik personeli görev yaparken, Cumhuriyet meydanına girişte şahısların çantaları ve üsleri arandı. Meydanda kutlama yapmak isteyen gruplar emniyet mensupları tarafından tek tek aranarak meydana sokuldu.

Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları renkli görüntüler oluştururken, Kadını erkeği, genci yaşlısı çok sayıda vatandaşın katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı, Erzincan’da olaysız bir şekilde geçti.

Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 1000 kişiye hitaben miting alanında konuşan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Tamer işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Taner, İster mavi yakalı olalım ister beyaz yakalı. İster asgari ücretli olalım ister emekli. İster küçük esnaf olalım ister çiftçi. İster inşaat işçisi olalım ister en temel hakkı olan barınma hakkı yok sayılan, “yurtsuz” bırakılan üniversite öğrencisi. Hiç fark etmiyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor. Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyona dayandı.  Çalışma çağında olan her dört kişiden biri işsiz, her üç kadından biri işsiz. Her 3 çalışandan biri kayıt dışı çalıştırılıyor. Çocuklarımızın geleceği MESEM ve CEDES projeleri ile karartılıyor. Bu ülkede her beş çocuktan biri daha hayatının ilkbaharında işçi olarak çalışıyor. Çalışma yaşamı güvencesiz onlarca istihdam türü ile parça parça ediliyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan siyasi parti, sendikalar ve vatandaşlar hep birlikte halay çektiler.