Ukrayna Haberleri

ukrayna haberleri ve güncel ukrayna gelişmeleri, ukrayna ile ilgili tüm video, ukrayna fotoğrafları ve ukrayna haberleri Dokuz8 Haber sitemizde


DÜNYA

Küresel askeri harcamalar, Ukrayna'da devam eden savaşın yanı sıra Asya ve Orta Doğu'da jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2023'te reel olarak...

DÜNYA

ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik 95 milyar dolarlık yardım kabul edildi.

DÜNYA

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın bir gecede 50 insansız hava aracıyla (İHA) Rusya topraklarına saldırı düzenlediğini bildirdi.

DÜNYA

G7 dışişleri bakanları ortak bildiriyle Rusya'nın, Ukrayna'nın enerji altyapısı ve şehirlerine yönelik son füze ve insansız hava aracı saldırılarını kınadı.

DÜNYA

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Rusya'ya ait "Tu-22M3" tipi bombardıman uçağını düşürdüklerini iddia etti.

DÜNYA

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın, Dnipropetrovsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında 8 kişinin öldüğünü, 29 kişinin de yaralandığını bildirdi.

DÜNYA

Polonya'da, Rusya istihbarat servisinin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e karşı suikast girişimi planına destek olduğu suçlamasıyla bir kişi tutuklandı.

DÜNYA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile ülkesine en kısa sürede daha fazla "Patriot" hava savunma sistemi...

DÜNYA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) liderlerine İsrail'e verilen hava savunma desteğinin ülkesi için bir aciliyet olduğu mesajını...

DÜNYA

Rusya'nın, Ukrayna'nın Çernigiv kentine düzenlediği füze saldırısında 14 kişinin öldüğü, 61 kişinin de yaralandığı bildirildi.

DÜNYA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Çernigiv kentine düzenlediği füze saldırısında 10 kişinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

DÜNYA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısını kınadıklarını duyurdu.