Tüm dünyada en yaygın sosyal medya sitesi olan Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın bir paylaşımını yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle sildi.

Facebook, Donald Trump'ın koronavirüse çocukların neredeyse bağışık olduğunu iddia ettiği paylaşımını yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle kaldırdı.

KORONAVİRÜS POLİTİKASINI İHLAL ETTİ

The Guardian'da yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'a ait bir paylaşım  ilk defa Facebook'tan 'yanlış bilgi yaymak' gerekçesiyle kaldırıldı. Kaldırılan paylaşımda Trump, çocukların Covid-19'a neredeyse bağışıklığı olduğunu iddia ediyordu. Facebook sözcüsü konuya ilişkin "Bu videoda bir grup insanın Covid-19'a bağışıklığı olduğuna dair yanlış iddialar var bu da Covid yanlış bilgi politikalarımızın ihlali" dedi. Twitter da aynı videoyu paylaşan Trump'ın yeniden seçilme kampanya ekibinin hesabını geçici olarak engelledi.

TWİTTER DA PAYLAŞIMIN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ SINIRLANDIRMIŞTI

Trump, ABD’de polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd’un hayatını kaybettiği Minnesota eyaletinde çıkan olaylara ilişkin, “Ya şu çok zayıf radikal sol Belediye Başkanı Jacob Frey kendine çeki düzen verir ya da ben Ulusal Muhafızları gönderirim ve işi hallederim” açıklamasında bulunmuş, ikinci tweetinde ise halkı vurmakla tehdit etmişti. Twitter da bu tweeti “kurallarına uymadığı” gerekçesiyle görünürlüğünü kısıtlayarak sınırlama uygulamıştı.