İzmir'in Konak ilçesinde 2 kişinin sağanaktan kaçarken elektrik akımına kapılıp vefat etmesi sonrası sokakta esnaflık yapan Ahmet Güner, elektrik kaçağı sorununun uzun yıllardan bu yana sürdüğünü söylerken, "Olay olduktan sonra bir anda bütün ekipler sanki sihirli bir değnek varmış gibi çözdüler olayı. Bilmiyorum çözüldü mü" dedi.

Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Enver Dündar Başar Sokak'ta mazgalların bulunduğu bölümde yapılan kazı çalışması tamamlandı. Bilirkişi incelemesi sonrası ekipler, onarım çalışması yaparak mazgalları kapattı. Bölgeye elektrik verilmeye başlandı.

"Hayvanlar Acı Çekerek Kaçtı"

Bölgede iş yeri bulunan Ahmet Güner, elektrik kaçağı sorununun uzun yıllardan beri sürdüğünü iddia ederken şunları söyledi:

"Esnaf şikayette bulundu, şahsen ben bulunmadım ama biliyorum, şahidim. Ekiplerin gelip burada çalışma yaptığını gördüm. İnsandan gelen şikayet olmadı ama hayvanların buradan bağırarak, acı çekerek kaçtıklarını gördük. Burası vapur iskelesinin olduğu bir hat, buradan her gün yüzlerce insan geçiyor. Olay olduktan sonra bir anda bütün ekipler sanki sihirli bir değnek varmış gibi çözdüler olayı. Bilmiyorum çözüldü mü? İnşallah daha sonra da tekrar etmez."

Olayın olduğu sokaktaki markette çalışan İsa Yaman da aynı yerde kendisinin de üç kez elektrik akımına kapıldığını söylerken olayı şöyle anlattı:

"Olay günü 19.30 sıralarında dükkanı kapatmıştım. Bizim bir arkadaş var, o müdahale etti. Ben gözümle gördüm. Çarptığını gördüm, kız suyun içine düştü. Yanındaki arkadaşı da onu kurtarayım derken o da çarpıldı, suyun içinden çıkamadı. Çevredekiler hortum yardımıyla çıkardı."

29 Kişiye Gözaltı Kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.

Soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlulukları belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verilmiştir."

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan 29 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Gözaltı kararı verilen 9 İZSU Genel Müdürlüğü çalışanından birinin daire başkanı olduğu, diğer 20 kişinin ise GDZ Elektrik çalışanı ve yetkililerinden oluştuğu belirtildi.

Ekiplerin şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.

Ne Olmuştu?

İzmir'deki sağanak yağıştan kaçan İnanç Öktemay ile Özge Ceren Deniz, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak, faciayla ilgili tüm raporların önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştu.

Söz konusu sokaktaki esnafın 2 kez arıza için başvurduğu ortaya çıkarken, olay sonrası Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "olayın gerçekleştiği sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası" tespitinde bulunmuştu.

Kaynak: AA